6.C

TIISTAI 31.3. 

Juttutuokiot Teamsissa seuraavalla aikataululla:

 • 9.30 Miana, Emma, Elsa, Oona ja Saga
 • 10.00 Lotta, Anni, Enni, Henna ja Ronja
 • 10.30 Samu ja Daniel
 • 11.00 Tuomas, Jonttu, Veeti, Niko ja Anton
 • 11.30 Alvar, Roope, Eetu, Osmo

Ole koneen äärellä, kun aikasi lähestyy. Ope soittaa/kutsuu sinut kokoukseen kun ryhmäsi aika alkaa.


MAANANTAI 30.3.

Matematiikka: Treffataan Teamsissa klo 10, tarkistetaan kotitehtävät ja tutustutaan uuteen aukeamaan.

Äidinkieli: Lue Välkystä sivut 12-13. Tee sivun 13 tehtävät 1 ja 2 OneDriven äidinkielen tiedostoon tämän päivän aikana.

Englanti:

 • Tee tehtävät 17AB ja 18 sivuilta 161-162. Ne ovat vihkotehtäviä eli tee ne OneDriven englannin tiedostoon.
 • Nämä tehdään tämän viikon perjantaihin mennessä.
 • Jos et vielä ole palauttanut ”suullista koetta” (= lukenut jotakin kpl 13 osiota videolle), teethän sen pikapuoliin.

PERJANTAI 27.3.

Uskonto: Tutustu juutalaisuuteen lukemalla kirjan tekstit Teamsin uskonnon tiedostosta. Tee tämän päivän aikana OneDriven uskonnon tiedostoosi tehtävät 1-4 (löytyvät tuolta Teamsista juutalaisuus3-tiedostosta).

Matematiikka: Tänään pidetään huilipäivä matikasta. Seuraava Teams-kokous maanantaina klo 10.

Äidinkieli: Teamsin äidinkielen tiedostosta löydät taulukon (klik), jonka perusteella tulet saamaan palautetta kirjoittamastasi fantasiakertomuksesta. Tutkaile taulukkoa ja pohdi, pitäisikö sinun vielä tehdä tarinaasi jotakin muutoksia ennen kuin ope aloittaa niiden lukemisen ja antaa palautteen.

Kuvaamataito ja liikunta: Tee Sata askelta kotoa -valokuvaustehtävä alla olevan ohjeen mukaan. Alankomaalainen valokuvaaja Margriet Zwarthoed tutkii ympäristöä kameralla. Katso hänen valokuviaan (klikkaa tästä) ennen tehtävän aloittamista.

TEHTÄVÄN OHJE:

 1. Ota mukaan kännykkä tai kamera.
 2. Mene ulos.
 3. Valitse suunta ja kävele 100 askelta eteenpäin.
 4. Pysähdy ja katso ympärillesi.
 5. Etsi joku kiinnostava asia ja ota siitä valokuva (esineitä, värejä, kuvioita, materiaaleja, erilaisia pintoja jne.).
 6. Valitse uusi suunta ja kävele 100 askelta eteenpäin, pysähdy ja ota kiinnostavasta asiasta valokuva. Voit toistaa tämän niin monta kertaa kuin ehdit yhden oppitunnin aikana.
 7. Lataa 1-2 parasta kuvaa Teams-sovelluksen viesteihin (klik) muidenkin nähtäville. Voit myös lähettää kuvan opelle whatsappissa ja ope lisää sen puolestasi Teamsiin.

Mukavaa viikonloppua!


TORSTAI 26.3.

Matematiikka: Tavataan Teamsissa klo 10. Tarkistetaan eilisen tehtävät yhdessä ja kerrataan koordinaatistoa seuraavalta aukeamalta.

Äidinkieli:

 • Lukutunti. Valitse kirja (tai jatka viime viikolla aloittamaasi kirjaa) ja lue sitä 45min ajan.
 • Kirjoita lyhyesti OneDriven kansioosi äidinkielen tiedostoon mitä kirjaa luit ja mitä siinä ehti tapahtua sinä aikana kun luit sitä. Jos jatkat viime viikolla aloittamasi kirjan lukemista, jatka kirjoittamista viime viikolla kirjoittamasi tekstin perään.
 • Tee tämän päivän aikana. Muista merkitä lukemasi kirjat lukupassiin (tai ainakin paperille, jos passi on hukassa tai koulussa), koska lukudiplomin suorittaminen jatkuu edelleen.

Ympäristöoppi: Jatka projektityösi tekemistä. Tee sen lisäksi Opetus365:n ympäristöpin tiedostoon lyhyt tietoisku Kanadasta.

 • Laita otsikoksi Kanada
 • kerro asukasluku, pääkaupunki ja muutama muu tärkeä kaupunki
 • viralliset kielet
 • nimeä muutama kuuluisa kandalainen ja kerro miksi he ovat kuuluisia (tähän mielellään muidenkin alojen kuuluisuuksia kuin jääkiekkoilijoita 🙂 )
 • suosituimmat urheilulajit
 • liitä mukaan 1-2 Kanadaan liittyvää kuvaa

Liikunta: Lähde ulos reippailemaan ainakin puoleksi tunniksi. Sen lisäksi kokeile ja treenaa näitä aivojumppaliikkeitä klikkaa tästä


KESKIVIIKKO 25.3.

Matematiikka:

 • Tavataan Teamsissa klo 11 ja katsotaan yhdessä miten seuraavan aukeaman laskuja lasketaan.
 • Tarkista edellinen aukeama ja mökki Teamsin tiedostoista.

Englanti:

 • Tee tämän päivän aikana sanakoe kappaleen 13 epäsäännöllisistä verbeistä. Linkin kokeeseen löydät Teamsin Lamminpään koulu 6C viestit-osiosta. Tee koe ilman kirjaa!
 • Harjoittele lukemaan yksi osio kappaleen 13 tekstistä sivulta 48, lue se videolle ja palauta opelle whatsappilla pe 27.3. mennessä. Apua harjoitteluun saat kuuntelemalla kappaletta täältä

Äidinkieli: Fantasiakertomus pitää palauttaa tänään. Tarkista ja muokkaa vielä kerran!

Historia: Osalla on vielä palauttamatta eilisen tai viime viikonkin tehtäviä. Ne pitää palauttaa tänään!! Jos olet tehnyt niitä vihkoon, laita kuva opelle. Jos et ole vielä tehnyt ollenkaan, tee ne Opetus365:n historian tiedostoon.

Käsityöt: Annen ja Samin ryhmien käsityöt:

Hei kaikki 6C -luokan käsityöryhmäläiset!

Viime viikon käsityötuntien tehtävänä oli eläinkuidut. Teidän piti selvittää, mistä eläimistä saadaan kuitua, josta voidaan valmistaa lankaa.  Jotkut teistä ovat jo lähtttäneet valmiin tehtävän, mutta joitakin se vielä puuttuu. Osan tehtävistä olen jo lukenut ja antanut henkilökohtaista palutetta.

Mikäli jo viime viikon tehtävään olit kirjoittanut kasvikuiduista, voit täydentää siitä tämän viikon tehtävän.

Tällä viikollä perhdymme kasvikuituihin. Selvitä, mistä  kasveista saadaan kuitua, josta voidaan valmistaa lankaa. Mieti myös, mitkä näistä kuiduista ovat tavallisia ja mistä kuidusta tehtyjä vaatteita sinulla on. Mikäli jo viime viikon tehtävään olit kirjoittanut kasvikuiduista  niin voit täydentäää sen tämän viikon tehtäväksi.

Kirjoita tehtävä kertomukseksi, jossa kerrot kuitujen käsittelystä langaksi ja kankaaksi.

Kirjoita kuvaus Opetus365:seen ja lisää siihen kuvia.​

Olen  tuntien aikana  tavattavissa Teamsissa.
Terveisin, Anne & Sami

Ruotsi: Aloitetaan tänäänkin tunti yhdessä Teamsissa lukkarin mukaan klo 14.30. Kirjaudu siis valmiiksi sinne hieman ennen tunnin alkua ja ota kuulokkeet valmiiksi, jos sinulla on. Teamsissa pidetään aluksi nimenhuuto läsnäolijoista. Jos tiedät, ettet pääse Teamsiin, laita viestiä Helmeen tai heidi.makiniemi@tampere.fi.

Vi hörs! Hälsningar, Heidi
EDIT: Lähetin huoltajille Helmessä viestin, jossa on kirjautumisohjeet Teamsiin sekä muihin tunneillani käytettäviin sovelluksiin. Tässä vielä viestissäni ollut linkki Teamsin ohjevideoon.
LÄXA: Kuunnellaan itse Otavan Oppilaan maailman kautta räppi
(Kirjaudu omilla tunnuksilla: https://oppilas.otava.fi
Valitse: kpl 6 >Kappaleäänitteet > Övning 16 räppi)
Tee sitten kirjaasi räppitehtävät öb s.155 ö16, ö17a+b


TIISTAI 24.3. 

Outin MU Tee Opetus365 musiikin kansioon Top10 (=10 parasta) -lista musiikista, jota tykkäät kuunnella: 1.esittäjä tai säveltäjä: kappale                                                                                            2.                                                                                                                                          3.                                                                                                             Siis 10 parasta, palauta työ minulle maanantaihin 30.3. mennessä.

Historia: Aurinkokuningas Ludvig XIV ihaili barokkia ja halusi Versaillesin palatsista barokkityylisen.

 • Etsi netistä tietoa ja kerro, millainen tyylisuuntaus barokki oli 1600-luvun lopulla erityisesti arkkitehtuurissa ja sisustuksessa.
 • Etsi muutama kuva Versaillesista sisältä sekä ulkoa ja selitä, miten barokki näkyy niissä.
 • Kirjoita teksti ja liitä kuvat Opetus365:n historian tiedostoon tämän päivän aikana.

Ympäristöoppi: Vielä on reilu viikko aikaa tehdä projektityö jostakin Pohjois-Amerikkaan liittyvästä aiheesta. Osa näyttää jo päässeen hienosti alkuun ja saaneen tekstiä sekä kuvia Opetus365:n ympäristöopin tiedostoon. Jatka projektityön tekemistä. Jos et vielä ole keksinyt aihetta, katso vaikka nämä videot, joissa esitellään muutama Pohjois-Amerikan nähtävyys, ja mieti, voisitko tehdä projektityösi vaikka niistä.

Ruotsi: Koitetaan tänään tavata yhdessä Teamsissa. Kirjaudu siis valmiiksi sinne hieman ennen tunnin alkua eli ennen klo 12.30 ja ota kuulokkeet valmiiksi, jos sinulla on.

OHJE: Ensin kirjaudu O365:een opetusverkon tunnuksilla ja sieltä valitse Teams ja tiimi: Lamminpään koulu 6C. Näet siellä viestit-välilehden viestiketjussa tekemäni ”kokouksen” 6C ruotsin tunti – tisdag. Kun klikkaat sitä, pitäisi aueta sivu, jonka oikeassa yläkulmassa on Liity-nappi. Siitä pääset osallistumaan live-tunnille.

Laitan taas tunnin PowerPointin näkyville Teamsin Ruotsin materiaalit -kansioon. Jos et jostain syystä pääse Teamsiin, tee: öb s.152-153. Lisäksi kirjoita OneDriveen 5–10 tavarasta kodissasi:

 • Ota mallia tehtävistä 14a ja 13 (öb s.153)
 • Kerro, missä tavara sijaitsee
 • Käytä prepositioita
 • Käytä apuna kappaleen 6 sanastoa (öb s.144) ja kuvasanastoa (tb s.62)
 • Esim. Var är mattan? Mattan är under lampan
  Missä matto on? Matto on lampun alla

Vi hörs! Hälsningar, Heidi
UPDATE: Päivän PowerPoint läksymalleineen löytyy Teamsista: > Tiedostot > Ruotsin tuntien materiaalit >Tiistai_24pv-6A


MAANANTAI 23.3. 

Äidinkieli: Fantasiakertomusta on aikaa kirjoittaa vielä keskiviikkoon asti. Jatka siis sitä. Tai jos tuntuu, että olet saanut sen jo valmiiksi, käy vielä tarkistamassa olisiko siinä korjailtavaa. Muista tarkistaa pisteiden paikat ja isot alkukirjaimet sekä vuorosanojen kirjoittaminen (tähän löydät apua Välkyn s. 179). Muista, että tekstiä on myös helpompi lukea, jos se on jaettu kappaleisiin.

Englanti:

 • Tarkista perjantain tehtävät Teamsin tiedostosta.
 • Harjoittele kpl 13 kuvasanaston epäsäännöllisiä verbejä, niistä tehdään koe keskiviikkona.

Matematiikka:

 • Tarkista perjantain aukeama ja mökki Teamsin tiedostosta.
 • Täältä voit katsoa apua seuraavaa aukeamaa varten.
 • Tee siis aukeama s. 128-129 sekä kotimökki 32 sivulta 131 tämän päivän aikana. Lisätehtävät saa tehdä myös.

PERJANTAI 20.3.

Ope on paikalla klo 9 alkaen ja valmiina auttamaan jos on tarvis. Teamsista tai whatsapp-viestillä tavoittaa ja tarvittaessa voidaan ottaa puheyhteyskin.

Englanti:

 • Nämä tehdään tänään
 • Harjoittele kpl 13 sanoja Quizletissa 
 • Tutki sivun 156 sinisiä ruutuja ja muistele sekä kertaa vihkosta, mitä on opetettu Eilispäivän Edistä sekä koulukiusaajista Did ja Didn’t 🙂
 • Tee tehtävät 14, 15A ja 15B sivulta 160

Uskonto:

 • Aiheena on hindulaisuus. Etsi vastaukset kysymyksiin joko Teamsin tiedostoista löytyvästä kirjan tekstistä tai netistä.
 • Vastaa kysymyksiin tämän päivän aikana OneDriven uskonnon tiedostoon
 • Kysymykset: 1. Kerro hindulaisten jumalista (nimeä muutama pääjumala, minkä verran jumalia on) 2. Mitä tarkoittaa sielunvaellus? 3. Hindulaiset uskovat karman lakiin. Mitä se tarkoittaa? 4. Kerro lyhyesti hindulaisten ruuasta. 5. Kerro lehmän asemasta hindulaisuudessa.

Matematiikka:

 • Tarkista eilisen tehtävät Teams-sovelluksen tiedostosta
 • Tee aukeama s. 124-125 sekä kotimökki 31 sivulta 127. Tarvittaessa voit katsoa apua positiivisiin ja negatiivisiin lukuihin täältä
 • Lisätehtävätkin saa tehdä

Kuvaamataito+liikunta: Lähde lähimetsään reippailemaan, tyyli tälläkin kertaa vapaa. Ota muutama kuva kevään merkeistä luonnossa ja lähetä ne opelle whatsappissa. Jos et löydä kevään merkkejä, lähetä vaikka lyhyt videonpätkä itsestäsi tamppaamassa ( tamppausohje ) 😀

Mukavaa viikonloppua! Palataan langoille taas maanantaina!

 


TORSTAI 19.3.

Matematiikka: Tee tämän päivän aikana ”Testataan ja toimitaan” -aukeama s. 120-121. Eilisen tehtävien vastaukset löytyvät Teams-sovelluksen tiedostoista täältä

Äidinkieli: Lukutunti, valitse kotoa jokin kirja ja lue sitä 45min ajan. Kirjoita lyhyesti OneDriven kansioosi äidinkielen tiedostoon mitä kirjaa luit ja mitä siinä ehti tapahtua sinä aikana kun luit sitä. Tee tämän päivän aikana. Muista merkitä lukemasi kirjat lukupassiin (tai ainakin paperille, jos passi on hukassa tai koulussa), koska lukudiplomin suorittaminen jatkuu edelleen.

Ympäristöoppi: Ympäristöopissa tehdään pidempi projektityö, jossa esittelet jotakin Pohjois-Amerikkaa koskevaa aihetta (esim. luontoaihe, kaupunki, henkilö, urheiluaihe, nähtävyys tms.). Aihe on siis erittäin vapaa. Etsi tietoa eri lähteistä ja kirjoita esittely onedriveen ympäristöopin tiedostoon. Muista, ettet kopioi suoraan, vaan muokkaat lauseita ja tietotekstiä itse. Tehtävän loppuun merkitse lähteet, joista olet tietoa työhösi ottanut. Voit liittää työhön myös kuvan tai kuvia. Tehtävän pituus on kaksi sivua. Sinulla on aikaa tehdä tämä huolella, sillä palautuspäivä on vasta kahden viikon kuluttua torstaina 2.4.

Liikunta: Lähde ulkoilemaan vähintään puoleksi tunniksi niin että sinulle tulee hiki. Kävele, juokse, pyöräile tai ota mallia vaikka tästä 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=Oo8GLFNWljM


18.3.

Matematiikka: Tee kertausrata s. 116-117 ja kotimökki s. 119. Lisätehtävätkin saa siitä välistä tehdä. Nämä tehdään kirjaan tämän päivän aikana, loppuviikosta tulee Teams-sovellukseen kuva oikeista vastauksista.

Historia: Lue huolellisesti s. 134-138, tutki kuvat ja lue myös kuvatekstit. Tee tehtävät 1-5 sivulta 138. Myös nämä tehdään tämän päivän aikana mieluusti Opetus365:een omaan kansioosi historian Word-tiedostoon (kts. open whatsappiin laittama video miten löydät nuo tiedostot).

Äidinkieli: Välkky s. 72-73. Tutustu erilaisiin fantasiakertomuksiin ja aloita suunnittelemaan omaa fantasiakertomusta sivun 73 ohjeiden mukaan. Kertomus kirjoitetaan Opetus365:een omaan kansioosi äidinkielen tiedostoon, ja sen pitää olla valmis keskiviikkona 25.3.

Englannin tehtäviä tulee perjantaina.

Annen ryhmän käsityöt 18.3.

Hei kaikki 6C-luokan käsityöryhmäläiset!

Tulevien oppituntien aikana tutustumme käsityömateriaaleihin. Huomenna aloitamme luonnonkuiduista eli kasvi- ja eläinkuiduista.

Aloitamme tutustumisen eläinkuituihin. Selvitä, mistä eläimistä saadaan kuitua, josta voidaan valmistaa lankaa. Mieti myös, mitkä näistä kuiduista ovat tavallisia ja mistä kuidusta tehtyjä vaatteita sinulla on. Kirjoita kuvaus, ja lisää siihen kuvia.

Paluta valmis tehtävä onedriveen omaan kansioosi käsityöt tiedostoon.

Tietoa asiasta löydät esim. http://kuidut.omasivu.fi/kuitujen-tunnistaminen/kuitukuvat/elainkuidut/

Jos sinulla on kysyttävää voit laittaa minulle viestiä Helmessä.

Ruotsi (keskiviikko 18.3.) Olen tehnyt teille tavalliseen tapaan PowerPointin, josta näet, mitä tunnilla tänään tehdään. Se löytyy Teamsista kansiosta nimeltä Ruotsin materiaalit (klikkaa tästä). Jos et jostain syystä pääse siihen käsiksi, tässä lista päivän tehtävistä:

 • Klikkaa tätä linkkiä ja tee eilisen sanakoe rehellisesti ilman kirjaa. Kaikkiin kysymyksiin on pakko vastata jotain. Saat lopuksi tietää pistemääräsi.
 • Jos läksy öb s.150 ö9 on tekemättä, tee se. Tarkistusta varten vastaukset löytyvät päivän PowerPointista.
 • Tee öb s.150 ö8. Vastaukset ovat päivän PowerPointissa.
 • Tee itsenäisesti ääneen tb s.60 tehtävät 1 ja 2.

Jos sinulla on kysymyksiä minulle, kirjoita sähköpostia osoitteeseen: heidi.makiniemi@tampere.fi

Vi hörs nästa vecka! Hälsningar, Heidi