6.A

KESKIVIIKKO 1.4.

A2-englanti Teams ke klo 13.30 

Enea Italiasta yrittää tulla mukaan englannin tunnillemme. Keksi hänelle kysymyksiä: nimi, ikä, harrastukset, kotipaikka (mitä kaikkea siellä on, kappaleet 6 ja 7), matkustaminen, Italian sää, luonto ja eläimet (kappale 5) sekä ruoka (kappale 11). Jos hän ei pääse tunnillemme, katsomme kysymykset läpi ja tarkistamme vaatetöitä.

TIISTAI 31.3.

Englanti (Riikan ryhmä): Teams-tunti Howellin kanssa klo 12.30-13.15.

Howell opastaa Open Broadcast Software -ohjelman käyttöä meille eli opit tekemään oman videon ja paljon tietokonesanastoa. Valmistaudu tuntiin maanantain ohjeen mukaan.

A1-saksa 6a

Kertaa omistuspronomineja Tarja Virtasen sivustolta (kappale 5), persoonapronominien akkusatiiveja (kappale 7 ja kuuntele prepositiolaulu kappaleesta 8 (Ja, ja…).

Tee tehtävä 6 (s. 123-125). Teemme Teams-tunnilla yhdessä tehtävän 7 (s. 125).

Hausaufgabe: 5 (s. 123, 4 omaa lausetta vihkoon)

Teams-tunti ti 31.3. klo 11.15.

MAANANTAI 30.3.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

MA Pidetään matematiikan tunti Teamsissa, tänään harjoitellaan kpl 33, EN-lukijat klo 10.15 ja SA-lukijat klo 11.15.

AI  Lue Välkystä s.12-13 ja tee vihkoon teht. 1a, b, c ja d tänään. Kirjoita kokonaisia lauseita, sillä pidämme huomenna (tiistaina) ädinkielen Teams -tunnin ja tarvitset vastauksesi silloin mukaan.

UE  Aiheena tänään on islam. Löydät materiaalin Teamsista (katso, että vasemmassa sivupalkissa on valittu tiimit, sitten  klikkaat sivun yläosasta tiedostot ja sen jälkeen avaat luokan materiaalit. Sieltä löydät otsikolla islam kolme sivua). Lue sivut ja vastaa OneDriveen t. 1 ja 2. Tehtävä pitää palauttaa minulle ennen viikonloppua.

Elämänkatsomustieto: Lähes kaikissa maailman uskonnoissa ja elämänkatsomuksissa tärkein ohje on lähimmäisenrakkaus ja muiden huomioon ottaminen. Niinpä sinun tehtäväsi onkin tänään käytännön tehtävä:

 1. Auta kotitöissä tunnin ajan. Siivoa, kokkaa, hoida pikkusisaruksia tms.
 2. Soita jollekin iäkkäälle sukulaiselle ja ystävälle ja kerro kuulumisia.

Käsityöt kaikille: Pyörän keväthuolto

Huolla pyöräsi oheisen tehtäväluettelon mukaan ja täytä lomake, kun olet kyseisen asian tarkastanut/huoltanut. Katso ensin video pyörän keväthuollosta.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=mUUMnpzhFEKD2vlrUZXQGmiazZG3dQBPqK6o3kB8knJUNzNMNk1IM0hJMjRZUkI2QkMyUUpCT0o5Ri4u

Englanti: (Riikan ryhmä) 

Teams-tunti klo 11-15-12.00. Tehdään kuunteluita kpl:sta 14 ja aloitetaan kpl:tta 15.

Läksy: Valmistaudu tiistain Howellin Teams-tunnille: katso video ExamplePresentationMadeWithOBS, joka löytyy Teamsin Tiedostoista ja sieltä Luokan kansiosta: Howell’s class. Tiistaina Howell kertoo, miten OpenBroadcastSoftware-ohjelmaa voidaan käyttää oman videon tekemiseen.

Mieti tiistaiksi muutama lause aiheesta “Why you should visit Tampere if you come on holiday to Finland?”, eli miksi Tampereella kannattaa turistin vierailla ja mitä täällä hänelle näyttäisit? Voit kirjoittaakin ne valmiiksi.

Kahoot-linkki kpl:n 13 epäsäännöllisistä verbeistä niille, jotka eivät tätä vielä ole tehneet:

https://kahoot.it/challenge/0555141?challenge-id=1f4b0412-dd5f-4e52-be7d-69ac06fd1ed1_1585558856534

A1-saksa: Tampere-työt luetaan ja korjataan yhdessä Teams-tunnilla ma klo 10.15 ja ne myös arvioidaan. Jos et ole vielä palauttanut työtäsi (Meine Heimatstadt Tampere), palauta työ viimeistään maanantaina joko Teamsiin tai maria.fabritius@opetus.tampere.fi liitteenä. 

Musiikin valinnainen ryhmä (torstai): Jatketaan oman esitelmän tekoa (ks.ohje viime viikolta)! T. Sanna : )

PERJANTAI 27.3.

Huomenta!

 MU Tee OneDriven musiikin kansioon Top10 (=10 parasta) -lista musiikista, jota tykkäät kuunnella: 1.esittäjä tai säveltäjä: kappale                                                                                            2.                                                                                                                                          3.

Siis 10 parasta, palauta työ minulle perjantaihin 3.4. mennessä.

YO Jatka Amerikka -työsi tekemistä, palautus on keskiviikkona 1.4.

MA Tänään tehdään kpl 32. Tarkastussivut eiliseltä löytyvät Teamsistä osiosta tiedostot, matematiikan ratkaisut  (kun vasemmassa laidassa on valittu Tiimit). Tee siis ainakin ensimmäinen aukeama ja kotilaatikko.

AI Nauti hyvästä kirjasta 30-40 min. Laita minulle OneDriven äidinkielen kansioon tai Teamsiin viesti, mitä kirjaa luit ja kuinka paljon.

LI Lähde taas ulkoilemaan 30 minuutiksi. Jos sinulla on jo pyörä kesäkunnossa, voit myös pyöräillä. Muista kuitenkin liikennesäännöt ja pyöräilykypärä!

Olen lähettänyt teille jokaiselle kutsun Teams -tapaamiseen. Jutellaan kuulumiset pienellä porukalla. Aikataulu on seuraava:                                                                          – klo 9.30 Alissa, Kaisla, Lotta, Juuli ja Lemonia                                                                – klo 10  Bella, Sanni, Julia, Ellen ja Aliisa                                                                          – klo 10.30 Rafael, Tarmo, Julius ja Sakari                                                                          – klo 11  Osmo, Daniel, Oliver, Elias ja Severi                                                                    – klo 11.30 Valter, Jesse, Christian ja Aatos

Pääset keskusteluun menemällä Teamsiin. Klikkaa siellä vasemmasta reunasta kalenteri ja sen jälkeen klikkaat tämän päivän kohdalla olevaa omaa juttutuokiotasi. Sitten klikkaat ylöreunassa olevaa Liity -painiketta ja sinun pitäisi päästä keskusteluun.

Nähdään!

TORSTAI 26.3.

Outin tehtäviä

AI Jatka tarinan kirjoittamista. Muista, että se pitää palauttaa huomenna. Lue tarina huolellisesti läpi useampaan kertaan ja korjaa virheet, jos niitä huomaat. Jos et muista jotain oikeinkirjoitusasiaa, Välkyn lopusta löytyy vinkkejä niihin.                                             Huom! Muista, että taas huomenna on lukutunti. Varaudu siis siihen, että sinulla on kirja luettavanasi. Muista myös, että koko ajan on käynnissä lukudiplomin suorittaminen.

MA Tänään alkaa uusi jakso. Katso seuraavasta linkistä tämän päivän asia:  https://www.youtube.com/watch?v=-nVgqBsA6GI

Tee kpl 31 ainakin ensimmäinen aukeama ja kotilaatikko. Voit tietysti tehdä muutkin tehtävät. Jos asia tuntuu hankalalta, laita minulle Teamsin kautta viesti, niin yritetään päästä etäyhteyteen koneen kautta.

LI Keli ei ole ihan niin aurinkoinen kuin eilen, mutta lähde ulos ainakin 40 minuutiksi. Kuten viime viikollakin, tee jotain sellaista, että ainakin välillä sinun tulee hiki.                   Muista muutenkin ulkoilla joka päivä!

KESKIVIIKKO 25.3.

Outin tehtäviä

Huomenta! Tässä minulta tehtäviä tälle päivälle. Muistathan myös palauttaa aikaisempia tehtäviä, niin etteivät ne jää rästiin. Jos haluat jakaa minulle keskeneräistä fantasiakertomusta, niin annan siitä kommentin. Voit myös palauttaa sen vasta perjantaina, kun sen pitää olla valmis.

HI + KU Opiskele huolella kpl 27 ja tee seuraavat tehtävät:

 1. Mitä säätyjä Ruotsi-Suomessa oli? Kerro niistä hieman tarkemmin. (vastaus OneDriveen)
 2.  Kerro ihmisistä, jotka jäivät säätyjen ulkopuolelle. (vastaus OneDriveen)
 3. Tee kirjan tehtävä 5 (s.127). Tee työ vihkoosi huolella. Tee sarjakuvaan 3-5 ruutua, äläkä käytä tikku-ukkoja. Väritä työ, ja jos mahdollista, ota siitä kuva ja lähetä se minulle.
 4. YO Jatka Amerikka -työn tekemistä. Tee sitä huolella, palautus on vasta viikon päästä.

Ruotsi: Aloitetaan tänäänkin tunti yhdessä Teamsissa lukkarin mukaan klo 12.30. Kirjaudu siis valmiiksi sinne hieman ennen tunnin alkua ja ota kuulokkeet valmiiksi, jos sinulla on. Teamsissa pidetään aluksi nimenhuuto läsnäolijoista. Jos tiedät, ettet pääse Teamsiin, laita viestiä Helmeen tai heidi.makiniemi@tampere.fi.

HUOM: Myös etänä täytyy huolehtia työrauhasta eli mikrofonia pidetään päällä vain, jos on asiallista oppituntiin liittyvää asiaa tai vastaus kysymykseen. Ei häiritä tuntia musiikilla tai muulla ylimääräisellä ääntelyllä eikä tukita chattia kuvilla.

Vi hörs! Hälsningar, Heidi
EDIT: Lähetin huoltajille Helmessä viestin, jossa on kirjautumisohjeet Teamsiin sekä muihin tunneillani käytettäviin sovelluksiin. Tässä vielä viestissäni ollut linkki Teamsin ohjevideoon.
LÄXA: 
Kuunnellaan itse Otavan Oppilaan maailman kautta räppi
(Kirjaudu omilla tunnuksilla: https://oppilas.otava.fi
Valitse: kpl 6 >Kappaleäänitteet > Övning 16 räppi)
Tee sitten kirjaasi räppitehtävät öb s.155 ö16, ö17a+b

 

Ke 25.3. A2-englanti

Howell opastaa Teams-tunnilla  klo 13.30 Open Broadcast Software -ohjelman käyttöä meille eli opit tekemään oman videon ja jopa streamaamaan sen sekä paljon tietokonesanastoa. Ohjelman voi ladata omalle tietokoneelle, mutta älä käytä ohjelmaa tunnin aikana. Jos sinulla ei ole tietokoneessa mikrofonia, katso,  löytyykö kotoa kuulokkeet, joissa on mikrofoni; tai voit osallistua chatin kautta (voit myös kysyä, jos et ymmärrä jotakin englannin sanaa).

To 26.3. A2-englanti

Palauta pilveen vaatetyösi – osana omaa yritystäsi: työ voi olla video, PowerPoint- tai Word-työ tai näiden yhdistelmä.

Tutustu maailman uskontoihin englanniksi: youtube.com/watch?v=AvFl6UBZLv4,  https://www.youtube.com/watch?v=C77iQAsiMpo.

Tutustu adjektiivien vertailuun työkirjan sivuilla 126-127. Tee s. 128-129.

Teams-tunnilla kuuntelemme kuuntelun 21 (s. 131).

Homework: toista, opettele, kirjoita ja harjoittele kappaleen 10 sanat (s. 120, 123). Toista Otsossa tai http://tiedostot.otava.fi/aanet/highfive5/ ja harjoittele Quizletissä.

Teams-tunti to 26.5. klo 9.


Outin tehtäviä, ti 24.3.

Huomenta!

Muistakaapa palautella eilinen UE-tehtävä ja perjantain lukutuntitehtävä. Lisäksi en ole saanut muutamalta viime viikon HI-tehtävää. Hoitakaapa se, huomenna tulee jo uusi. Muistakaa jakaa tekemänne tehtävät OneDriven kansiossa, muuten en näe niitä.

MA Tutustu s.123 olevaan Matikkagolf-peliin. Koeta saada kotona joku pelaamaan sitä kanssasi muutaman kerran. Halutessasi voit tehdä myös s.122. Eilinen tarkistussivu on Teamsissa.

AI Jatka fantasiatarinan kirjoittamista. Jos et ole vielä aloittanut, kannattaa se tehdä tänään. Tarinan pitää olla valmis perjantaiaamuun mennessä. Vinkkejä löytyy Välkystä s.72-73. Muista tarinan lisäksi tarkastaa huolellisesti oikeinkirjoitusasiat.

Mukavaa päivää!

Ti 24.3. englanti: (Riikan ryhmä)

Teams-tunti klo 12.30-13.15

Tarkistamme edellisiä tehtäviä ja käymme läpi kappaletta 14.

Katso imperfektiaiheinen video

https://www.youtube.com/watch?v=dKGoJcUGCRE&list=PLTVt3y-LKnpacHgOrouCRSZw_IeChzvpF&index=7&t=0s

Läksy: teht 17a ja 18 s. 172.

 

Ti 24.3. ruotsi: Koitetaan tänään tavata yhdessä Teamsissa. Kirjaudu siis valmiiksi sinne hieman ennen tunnin alkua eli ennen klo 13.30 ja ota kuulokkeet valmiiksi, jos sinulla on.

OHJE: Ensin kirjaudu O365:een opetusverkon tunnuksilla ja sieltä valitse Teams ja tiimi: Lamminpään koulu 6A. Näet siellä viestit-välilehden viestiketjussa tekemäni ”kokouksen” 6A ruotsin tunti – tisdag. Kun klikkaat sitä, pitäisi aueta sivu, jonka oikeassa yläkulmassa on Liity-nappi. Siitä pääset osallistumaan live-tunnille.

Laitan taas tunnin PowerPointin näkyville Teamsin Ruotsin materiaalit -kansioon.
Jos et jostain syystä pääse Teamsiin, tee: öb s.152-153. Lisäksi kirjoita OneDriveen 5–10 tavarasta kodissasi:

 • Ota mallia tehtävistä 14a ja 13 (öb s.153)
 • Kerro, missä tavara sijaitsee
 • Käytä prepositioita
 • Käytä apuna kappaleen 6 sanastoa (öb s.144) ja kuvasanastoa (tb s.62)
 • Esim. Var är mattan? Mattan är under lampan
  Missä matto on? Matto on lampun alla

Vi hörs! Hälsningar, Heidi
UPDATE: Päivän PowerPoint läksymalleineen löytyy Teamsista: > Tiedostot > Ruotsin tuntien materiaalit >Tiistai_24pv-6A


Englanti ma 23.3. (Riikan ryhmä):

Tavataan tunnin alussa eli klo 11.15 Teamsissa. Kirjaudu sinne jo hieman etukäteen, niin varmistat, että se toimii. (Ensin kirjaudu O365:een opetusverkon tunnuksilla ja sieltä valitse Teams ja  tiimi: 6Aenglanninlukijat)

Tunnin aikana tutustumme yhdessä uuteen kappaleeseen (14). Ota siis englanninkirjat ja kirjoitusvälineet viereesi.

Itsenäistä kuuntelua varten löydät AllStarsin äänitiedostot osoitteesta:

http://tiedostot.otava.fi/aanet/allstars6/

Läksy: Lue kpl 14 hyvin ja myös s. 166 sanat. Tee 14 s. 171.

Tee myös kpl 13:n Kahoot-visa omaan tahtiisi, torstaihin mennessä. Oheisesta linkistä pääset suoraan peliin, lisää vain etunimesi, niin näen pelituloksesi.

https://kahoot.it/challenge/0856216?challenge-id=1f4b0412-dd5f-4e52-be7d-69ac06fd1ed1_1584959971670

 

 

Käsityöt: Annen ja Arton ryhmän käsityöt:

Hei kaikki 6 A-luokan käsityöryhmäläiset! Tulevien oppituntien aikana tutustumme käsityömateriaaleihin. Huomenna aloitamme luonnonkuiduista eli kasvi- ja eläinkuiduista. Jos sinulla on kysyttävää, voit laittaa minulle viestiä Teams-ryhmässä tai Helmessä.

Aloitamme tutustumisen eläinkuituihin. Selvitä, mistä eläimistä saadaan kuitua, josta voidaan valmistaa lankaa. Mieti myös, mitkä näistä kuiduista ovat tavallisia ja mistä kuidusta tehtyjä vaatteita sinulla on. Kirjoita kuvaus Opetus365:seen ja lisää siihen kuvia.

Palauta valmis tehtävä onedriveen omaan kansioosi käsityöt tiedostoon viimeistään keskiviikkona 25.3.2020.

Tietoa asiasta löydät esim. http://kuidut.omasivu.fi/kuitujen-tunnistaminen/kuitukuvat/elainkuidut/

Saksa maanantai ja tiistai 23. ja 24.3.

Muista palauttaa Tampere-työ pilveen; voit myös vielä hieman pidentää sitä, jos jo palautit ja / tai kuvittaa.

Harjoittele online.seterra.com-sivustolla (Deutsch) Europa / Nordamerika.

Tee kertaustehtäviä s. 120-125.

Hausaufgabe: pelaa (pelimikrofonin kautta) kertauspeliä 8 (s. 126-127) ryhmäläisen kanssa.

Teams-tunneilla ma klo 10.15 ja ti klo 11.15 teemme maantietotehtäviä ja teemme ja tarkastamme kertaustehtäviä. 

Outin tehtäviä, maanantai 23.3.

Huomenta! Aurinkoista maanantaita!

Täällä on nyt kovasti tehtäviä monelta opelta. Lue huolella kaikkien ohjeet. Laitan itse tästä lähtien aina koska työ pitäisi palauttaa minulle. Viime viikon tehtävistä monella on vielä palauttamatta historia ja tieto siitä, mitä kirjaa luit perjantaina ja kuinka paljon. Muistakaa, että minä saan OneDriveen kirjoitetut tiedot itselleni, kun jaatte aina tekemänne minulle. Hoitakaahan nämä asiat myös tänään kuntoon.

 MA  Tänään tehdään vain s.120 ja vapaaehtoisena s.121. Perjantain tehtävien tarkastukset ovat Teamsissa (kohta  tiedostot, matematiikan ratkaisut). Laitan sinne tänään myöhemmin myös tämän päivän ratkaisut. Tehtävät tehdään siis kirjaan, kansio OneDrivessa on varmuuden vuoksi. Ilmoitan erikseen, jos sitä joskus tarvitaan.

UE  Aiheena on buddhalaisuus. Löydät Teamsista kohdasta tiedostot, luokan materiaali kirjassa olevat kolme sivua. Tee tehtävät 1, 2, 3 ja 4. Kirjoita vastaukset OneDriveen uskonto -kansioon ja lähetä huomiseen mennessä minulle.

ET Lue huolellisesti läpi vihostasi “Maailman uskontoja” -taulukko. Sen jälkeen yhdistä alla olevat (1-10) lauseet oikeaan uskontoon: kristinusko, islam tai buddhalaisuus. Testaa itseäsi; yhdistä tiedot uskontoihin ensin ilman, että katsot taulukkoa. Kirjoita vastauksesi ET-vihkoon. Tarkista vastauksesi ja tarvittaessa korjaa tiedot oikeiksi taulukosta.

 1. Jumalana on Allah.
 2. Uskonnon symbolina on risti.
 3. Siinä uskotaan uudelleensyntymiseen.
 4. Uskonnon symbolina on 8-osainen pyörä.
 5. Uskonto ei edellytä uskoa jumalaan.
 6. Pyhä kirja on koraani.
 7. Raamattu on pyhä kirja.
 8. Se on maailman suurin uskonto.
 9. Uskonnon symbolina on kuunsirppi ja tähti.
 10. Keskeisenä opetuksena on tehdä hyvää, välttää pahaa ja puhdistaa mielensä.

AI  Tänään aloitetaan kirjoittamaan fantasiatarinaa. Se kannattaa kirjoittaa suoraan OneDriveen, sen voi jakaa minulle sitten, kun se on valmis. Toivottavasti suunnittelit sitä viime viikolla Välkyn ohjeiden mukaan (s.73). Samalla sivulla on erinomaisia vinkkejä Kirjoittamaan! -kohdassa. Muista, että Välkyn viimeisillä sivuilla on oikeinkirjoitusohjeita, sieltä voi etsiä tietoa muistin tueksi. Tarinan pitää olla valmis perjantaiaamuun mennessä.

Mukavaa päivää!

Outin tehtäviä, perjantai 20.3.

 

Huomenta!

Laitoin jo eilen viestiä, että olen nyt tehnyt teille kaikille OneDriveen kullekin oppiaineelle oman kansion. Sinne voit vastata aina kunkin oppiaineen tehtäviin ja jakaa sen sitten minulle. YO -projektinkin voit laittaa tulemaan ennen kuin se on kokonaan valmis, jos haluat minun kommentoivan sitä välillä.

Teamsiin olen laittanut matematiikan tarkistussivut kohtaan tiedostot. Sinne olen laittanut kansion matematiikan ratkaisut. Sieltä löytyy aina edellisien tehtävien ratkaisut. Kukin sivu pitää aina klikata erikseen auki.

Musiikista laitan tulemaan ensi viikolla tehtävää, joten tässä ohjelmaa tälle päivälle.

YO Jatka  projektin tekemistä. Et siis tarvitse siihen kirjaa koulusta, koska kirjassamme ei aiheesta ole mitään, vaikka Amerikat kuuluukin käydä läpi 6.luokalla. Sinun pitää siis itse etsiä asiasta tietoa ja miettiä, mikä sinua kiinnostaisi.

MA Tänään tehdään kpl 29 ja siitä ainakin ensimmäinen aukeama ja kotilaatikko. Kuten ylempänä kirjoitin, edellisen kappaleen vastaukset löydät Teamsista.

AI Nyt on perjantai, on siis lukutunti. Lue 30-40 min. ja laita minulle OneDriveen mitä kirjaa luit ja kuinka monta sivua ehdit lukea.

LI Edelleen on upea ilma, joten ulkoile tänäänkin 30 min. Muista tehdä jotain sellaista missä hengästyt välillä –  temppuile pallon kanssa, hyppää hyppynarua, ota juoksuspurtteja jne.

Mukavaa päivää kaikille!

Musiikin valinnaisen tehtävä

kesto 2-4 oppituntia, valmis viimeistään torstaina 9.4.2020

 1. Mieti ja valitse sinua kiinnostava laulaja, bändi, säveltäjä, musiikkityyli tai musiikin historian aikakausi.
 2. Etsi tietoa netistä.  Kirjoita noin sivun mittainen tietoteksti aiheestasi.  Älä kopioi suoraan tekstiä. Käytä omia virkkeitä, yhdistele asioita.
 3. Etsi aiheeseesi liittyen yksi tai useampi (lyhyt) kappale tai esimerkki tästä musiikista.
 4. Voit kirjoittaa Wordissa ja jakaa työn minulle (Sanna Salonen) tai kirjoittaa paperille. Jos teet paperille, ota valmiista työstä kuva ja lähetä numeroon 0400 708957 whatsappina tai tekstiviestinä. Muista huolellisuus ja käsiala. Koristele jos jää aikaa!
 5. Valmistaudu kertomaan aiheesta muille koulussa musiikin valinnaisen tunnilla!

 

Outin tehtävät torstai 19.3.

Huomenta!

AI Lue ja tutustu huolella Välkystä aukeamaan s.72-73. Tee myös s.73 tehtävä Nyt suunnitellaan. Voit tehdä muistiinpanot itsellesi paperille tai One driveen. Maanantaina jatkamme tätä hommaa ja aloitamme tarinan kirjoittamisen.

Huomenna on lukutunti, joten varaudu siihen, että sinulla on kirja, jota lukea. Muista, että koko ajan on menossa lukudiplomin suorittaminen. Jos lukupassisi on jäänyt kouluun, laita lukemasi kirjat muistiin ja pyydä niihin kotiväen kuittaus.

MA Tänään on vuorossa kpl 28. Tee ainakin ensimmäinen aukeama ja kotilaatikko. Toki voit halutessasi tehdä myös kaikki kappaleen tehtävät.

LI Lähde ulkoilemaan 30 minuutiksi. Tee jotain, niin että sinulle tulee hiki.

Mukavaa koulupäivää!

Outin tehtävät keskiviikko 18.3.

 

HI  Opiskele huolella kirjasta kpl 25. Muista että ensin kannattaa katsoa kuvat ja kuvatekstit sekä väliotsikot. Vastaa sitten onedriven kansioon tai vihkoon tehtäviin 1, 2 ja 5. Muista käyttää kokonaisia lauseita. Jos onedrivessa ei ole vielä omaa historian kansiota, kirjoita alkuun, että vastaat historian tehtäviin.

YO  Ympäristöopissa tehdään pidempi projektityö, jossa esittelet jotakin Pohjois-Amerikkaa koskevaa aihetta (esim. luontoaihe, kaupunki, henkilö, urheiluaihe tms.). Aihe on siis erittäin vapaa. Etsi tietoa eri lähteistä ja kirjoita esittely onedriven kansioon. Muista, ettet kopioi suoraan, vaan muokkaat lauseita ja tietotekstiä itse. Tehtävän loppuun merkitse lähteet, joista olet tietoa työhösi ottanut. Voit liittää työhön myös kuvan tai kuvia. Tehtävän pituus on kaksi sivua. Sinulla on aikaa tehdä tämä huolella, sillä palautuspäivä on vasta kahden viikon kuluttua keskiviikkona 1.4.

Keskiviikon 18.3.2020 kevennys ja tanssihetki

www.youtube.com/watch?v=ZCRzuMPzk4E

Laitat tietysti vihreää päälle ja kuvittelet kaverisi rinkiin mukaan, kaverien korvikkeina voit käyttää pehmoeläimiä (tai karanteenissa olevia perheenjäseniä).

RU (keskiviikko 18.3.) Olen tehnyt teille tavalliseen tapaan PowerPointin, josta näet, mitä tunnilla tänään tehdään. Se löytyy Teamsista kansiosta nimeltä Ruotsin materiaalit (klikkaa tästä). Jos et jostain syystä pääse siihen käsiksi, tässä lista päivän tehtävistä:

 • Klikkaa tätä linkkiä ja tee eilisen sanakoe rehellisesti ilman kirjaa. Kaikkiin kysymyksiin on pakko vastata jotain. Saat lopuksi tietää pistemääräsi.
 • Tee itsenäisesti ääneen tb s.62–63 tehtävä 2. Tee myös tehtävä 3, mutta käytä luokkahuoneen sijaan sitä huonetta, jossa olet nyt.
 • Tee öb s.150 ö8 ja ö9. Vastaukset ovat päivän PowerPointissa.

Jos sinulla on kysymyksiä minulle, kirjoita sähköpostia osoitteeseen: heidi.makiniemi@tampere.fi

Vi hörs nästa vecka! Hälsningar, Heidi

Keskiviikko 18.3. englanti (Maria)

Kuuntele ja toista kappale 10 joko http://tiedostot.otava.fi/aanet/highfive5/-sivustolla tai lataamalla Otso puhelimellesi (skannaa sinne tekstikirjasi kansi ja ”swipe” kunnes tulee sivu 60 ja 61 ja skannaa sivut, niin pääset kuuntelemaan ne).

Suomenna kappale (kaverin kanssa vaikka pelimikrofonin välityksellä).

Tee tehtävät 10 ja 11 (s. 124-125).

Jatka pilveen yritystyötäsi: miten vaatteet ja kengät sopisivat yritysideaasi (kauppana, kierrätyspisteenä, lainapisteenä, työn vaatimat edustusvaatteet). Kirjoita englanniksi ja kuvita (piirrosohjelmalla, valokuvilla, netin saa käyttää ja muokata -kuvilla). Tämä on ensi keskiviikon läksy.

Pyrin olemaan Teams-alustalla webkameran välityksellä oppituntiemme aikana. Tällöin voi pyytää vinkkejä opiskeluun ja projektityöhön. (Mikäli en ole Tesomalla opettamassa.) Yritystyö on kuitenkin vasta ensi viikoksi.

Torstai 19.3. saksa

Harjoittele maantietoa https://online.seterra.com/de-sivustolla, tietenkin saksaksi: tee niin monta Europa / Europäische Union – ja Deutschland-tehtävää kuin jaksat.

Läksynä ja projektityönä on kirjoittaa joko paperille tai sähköisenä pilveen (opetus.tampere.fi tai lähettää sähköpostiini maria.fabritius@opetus.tampere.fi) tai suullisena videona (puhelimella) Tampereesta: In Tampere gibt es (kein, keine, keinen) ___. Tampere ist (nicht) ___. Tampere liegt ___. In Tampere kann man (nicht)___ .

Pyrin olemaan Teams-alustalla webkameran välityksellä oppituntiemme aikana, jolloin työn voi näyttää minulle, mikäli ei pysty lähettämään. (Mikäli en ole opettamassa Tesomalla.) Mutta tämä projektityö on siis ensi tiistaiksi.